Wie ben ik?

Mijn naam is Inge Verheijen- van de Riet                                                                                                          

Samen met mijn man, onze twee kinderen Lotte (2006),  Jelle (2008) en onze huisdieren wonen we in Horst.

 

Even terug in de tijd

 

Een aantal jaren geleden heb ik besloten om mijn leven een andere wending te geven. Naast mijn werk in de apotheek ben ik de opleiding kindercoach gaan volgen.

Ik ben geïnspireerd geraakt door mijn werk als vrijwilliger, hierbij kom ik in gezinnen met jonge kinderen die tijdelijk ondersteuning nodig hebben.

Ik merkte dat ik hier veel voldoening uit haalde en ontdekte dat hier mijn passie ligt, het helpen van ouders en kinderen.

 

 

Na het afronden van de opleiding heb ik de sprong in het diepe gewaagd en mijn baan in de apotheek opgegeven. Spannend moment, nu gaat het echt gebeuren, mijn eigen praktijk.

Ik kwam al snel in contact met iemand die studieondersteuning aanbied op het voortgezet onderwijs, een mooie kans om ervaring op te doen. Het is een leuke uitdaging om de jongeren te helpen bij alles wat bij het maken van huiswerk komt kijken.

                                                                                                                                      

Intussen ontdekte ik op welke manier ik de coaching vorm wilde geven, ik kwam in contact met Tea Adema, kindercoach in Friesland. Haar manier van coachen sluit mooi aan bij mijn eigen visie, oplossingsgericht werken.

Ik wil graag oplossingsgericht coachen, hierbij gaan we niet verder in op het probleem maar op zoek naar een passende oplossing.  Ik ben er van overtuigd dat iedereen de oplossing heeft voor zijn of haar probleem. Ik help alleen een handje om de oplossing te vinden.

 

Ik heb ontdekt dat het werken met jongeren die worstelen met hun schoolse taken goed bij mij past, ik hou ervan om ze te helpen ontdekken welke manier van leren bij ze past. En geniet er enorm van wanneer ik na een tijdje berichten van ze krijg dat het een stuk beter gaat.                                                Ik ondersteun leerlingen zowel thuis in mijn eigen praktijk en op het voortgezet onderwijs.                                                                                                                De combinatie van werken op school en de thuisbegeleiding passen goed bij mij.

 

Ik ben heel blij dat ik deze stap in mijn leven heb durven nemen, ik had het echter niet kunnen doen zonder de  steun van mijn gezin.                                Daar ben ik ze erg dankbaar voor.