Opleidingen

Kindercoach 

Ik ben begonnen met de opleiding tot kindercoach, na het behalen van het diploma begon de zoektocht naar wat bij mij past. Ik ben tot de ontdekking gekomen dat ik graag werk met leerlingen die vastlopen in hun schoolse taken.  Dit kunnen leerlingen van het basisonderwijs zijn maar ook leerlingen van het voortgezet onderwijs. 

 

Oplossingsgericht werken

Deze opleiding ben ik gaan volgen omdat ik er zeker van ben dat iedereen zijn eigen oplossing heeft voor een probleem. Door de juiste vragen te stellen komen leerlingen bij deze oplossing.  Ik werk graag op deze manier, door het inzetten van verschillende coachtechnieken zie ik de leerlingen bij de oplossing komen.  En... elk klein stapje vooruit is er een!

 

Ik leer leren

De opleiding tot ik leer leren trainer heb ik gevolgd omdat ik zag dat veel leerlingen vast lopen wanneer ze  van het basisonderwijs naar het voorgezet onderwijs gaan. In de training komen veel onderwerpen aan bod die de leerlingen daarin helpt.  Ook bij deze training maak ik graag gebruik van verschillende coachtechnieken.

 

Hoe help ik boze kinderen

Boosheid van kinderen is een vaak terugkerend onderwerp in mijn praktijk. Deze training heb ik gevolgd om handvaten te hebben hoe ik ouders en kinderen hierin kan ondersteunen.

 

Weerbaar communiceren voor pubers

Ik werk graag met pubers en de daarbij horende onhandigheden van deze jong volwassene. De training heb ik gevolgd om met de pubers te onderzoeken hoe ze op een elegante manier kunnen communiceren. Ook hier gebruik ik graag allerlei coachtechnieken.

 

Executieve functies

Door het volgen van deze training heb ik een hele mooie manier gevonden om samen met de leerling te onderzoeken waar de struikelblokken zitten. Aan de hand van gesprekskaarten komen de leerlingen bij de kern van het probleem en vandaaruit vinden ze zelf een oplossing. 

 

Ik leer anders

Ik ontdekte dat er veel leerlingen zijn die niet mee kunnen komen met het talige onderwijs. Deze training heeft mij geleerd hoe ik deze leerlingen kan leren het talige onderwijs om te zetten in beelden. Het is een aanvulling voor mijn praktijk. Ik heb al verschillende succesvolle trajecten met leerlingen gehad.

 

Motiverende gespreksvoering

Ik ben er zeker van dat iedereen in de basis gemotiveerd is om dingen te leren, ook dingen waar je geen zin in heb, als je maar weer waarom je iets leert.  Deze training heb ik gedaan om nog meer technieken te leren voor een helpend gesprek, om een nieuwsgierige onderzoeker te zijn en niet die persoon die verteld hoe jij het moet doen. Ook deze training is een aanvulling voor mijn praktijk.